Hakeimplantat

 

Bestill time

 

Haken er viktig for ansiktet, særlig i profil betyr hakens projeksjon mye. Hva som er en god posisjon av haken varierer, men generelt oppleves haker som mer attraktive dersom de ligger innen 2-3 mm bak en tenkt linje vertikalt fra nesens base ned til fremre delen av haken. Hakeimplantat kan være aktuelt for de som har en «svak hake» som ligger bak en slik tenkt linje. 

 

Dersom en opplever å ha en lang og stor nese kan det være forårsaket av at det er haken som er liten. Nesen er normalt stor, men ser lang og stor ut pga. at haken er liten. Da er det bedre å sette inn et hakeimplantat som er et greit inngrep, istedenfor å gjøre en komplisert neseoperasjon. Diagnostikken er svært viktig her for å velge riktig behandling.

 

Selve implantatet settes inn via et lite snitt i huden på knappe 2 cm under hakespissen. Det er mulig å sette inn via munnhulen også, men det er forbundet med litt større infeksjonsfare. Inngrepet er greit å utføre, men det er viktig å passe på at nerven som gir følelse til underleppa og huden på haken ikke blir skadet.

 

Operasjonen gjøres i lokalbedøvelse og litt avslappende medisin.

 

Det er lite smerter etter operasjonen, men paracet, ibuxlignende medisin og pinex forte i noen dager er vanlig. Det er anbefalt å spise myk mat i 1 ukes tid etter operasjonen.

 

Noen har bittforstyrrelser pga. kjevedeformiteter, andre har store haker. Dersom det er ønskelig å korrigere dette er det viktig at dette gjøres av kompetent kjevekirurg. Hos oss gjør vi ikke kjevekirurgi , men formidler gjerne kontakt til kompetent kjevekirurg.